Franx & Veiligheid

Volgen
Welke vergunningen heeft Franx?

Franx is geen bank, maar een financiële instelling en staat onder toezicht van de AFM en DNB. Als financiële instelling bezitten wij een betaaldienst licentie van de DNB en een AFM vergunning voor  beleggingsonderneming. Uiteraard hebben de wetgever of toezichthouder (DNB/AFM) een verklaring van geen bezwaar afgegeven.

Welke risico loopt u als klant?
Als beleggingsonderneming dient Franx B.V. zich aan vermogensscheidingsregels te houden. Daarom heeft Franx B.V. twee Stichtingen Derdengelden opgericht: Stichting Derdengelden Franx Payment Services en Stichting Derdengelden Franx Collateral (hierna de “Stichtingen”).
De gelden die u op uw rekening bij Franx B.V. aanhoudt voor uw betalingsverkeer dan wel als margin voor derivatentransacties, zal Franx B.V. direct doorboeken naar de rekening van Stichting Derdengelden Franx Payment Services respectievelijk Stichting Derdengelden Franx Collateral. De rekeningen van de Stichtingen worden aangehouden bij ABN AMRO Bank NV.
Omdat de rekeningen van de Stichtingen bij ABN AMRO Bank N.V. aangehouden worden, loopt u het risico dat ABN AMRO Bank NV haar betalingsverplichting tegenover de Stichtingen niet kan nakomen. Dit wordt ook wel kredietrisico genoemd.  U loopt kredietrisico op ABN AMRO Bank NV als partij bij wie de rekeningen van de Stichtingen lopen. U kunt de meest actuele informatie over de kredietwaardigheid van ABN AMRO Bank NV vinden op abnamro.com.
Heeft Franx een vergunning van de Nederlandse Bank?
Franx heeft sinds 4 december 2017 een vergunning van de Nederlandsche Bank (DNB) als betaaldienstverlener. Op de website van DNB vindt u meer informatie over de vergunning van Franx.

Postadres:  De Nederlandsche Bank, Postbus 98, 1000 AB Amsterdam
Bezoekadres: Westeinde 1, 1017 ZN Amsterdam
Heeft Franx een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten?
Franx heeft sinds 4 oktober 2017 heeft Franx een vergunning van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) als beleggingsonderneming. Op de website van de AFM vindt u meer informatie over de vergunning van Franx.

Postadres:  Autoriteit Financiële Markten,  Postbus 11723,  1001 GS  Amsterdam
Bezoekadres: Vijzelgracht 50,  1017 HS  Amsterdam
Wat is het beleid van Franx ten aanzien van belangenconflicten?
De samenvatting van het beleid van Franx ten aanzien van belangenconflicten legt uit hoe Franx omgaat met belangenconflicten. U kunt dit document inzien en/of downloaden via de pagina documenten.
Hoe kan ik veilig gebruik maken van Franx?
1. Houd uw inlogcodes geheim. Met deze codes beschermt u uw bankzaken en dus uw geld.
2. Controleer uw valutarekening regelmatig. Eventuele vreemde of onterechte afschrijvingen heeft u dan snel in de gaten.
3. Zorg voor een goede beveiliging van uw computer. Installeer antivirus software op uw computer. Voer altijd de updates uit van uw virusscanner, besturingssysteem en browser. U weet dan zeker dat u de meest recente beveiligingen gebruikt.
4. Klik niet op een link die u bijvoorbeeld in een e-mail heeft gekregen. Typ zelf het adres van onze website: 'https://www.franx.com’. Zo weet u zeker dat u naar de juiste website gaat.
5. Controleer of u het slotje ziet staan naast of voor de adresbalk bovenin het scherm. Als u op het slotje klikt, ziet u de naam van de bank. Ziet u het slotje niet of ziet de naam van de bank er anders uit? Controleer goed of het adres van franx.com juist is gespeld. Namen van nepwebsites lijken er wel op maar zijn toch net iets anders. Er staat dan bijvoorbeeld farnx.com in plaats van franx.com. Controleer ook of het internetadres met https:// begint. De 's' staat voor 'secure' (=beveiligd). Staat er alleen 'http' (zonder 's')? Dan is de internetverbinding niet beveiligd. Typ zelf het adres van onze website: 'https://www.franx.com. Zo weet u zeker dat u naar de juiste website gaat.
6. Gebruikt u een computer, die ook door anderen gebruikt wordt? Zet dan op het inlogscherm géén vinkje bij ‘Onthoud inloggegevens’.
7. Sommige browsers vragen u of u uw wachtwoord wilt laten onthouden. Sla nooit op deze manier uw identificatiecode op.
8. Controleer of de gegevens kloppen als u geld overmaakt of een rekening betaalt. Klopt het rekeningnummer, het bedrag en de datum waarop u betaalt? Verstuur dan pas uw opdracht.
9. Log altijd uit als u klaar bent met ons platform.
10. Installeer of update software alleen via een officiële of betrouwbare uitgever. Maak geen gebruik van downloadsites.