Wie is Franx?

Volgen
Over Franx.

Franx is een internationaal betaal- en handelsplatform in één. Met Franx beschikt u over één rekening voor 33 valuta’s. U handelt zelf, zonder tussenkomst van een bank of tussenpersoon en betaalt alleen voor de transacties die u doet. Daarom biedt Franx aantrekkelijke tarieven.

Is Franx een bank?
Franx is geen bank, maar een financiële instelling en staat onder toezicht van de AFM en DNB. Als financiële instelling bezitten wij een betaaldienst licentie van de DNB en een AFM vergunning voor beleggingsondernemingen. Uiteraard hebben de regelgevers een verklaring van geen bezwaar (DNO) afgegeven. Omdat Franx niet als bank opereert en geen fondsen binnen haar Franx B.V. aanhoudt, hebben we geen bankvergunning nodig om onze diensten aan te bieden.
Wat is de relatie met ABN Amro?
Franx is een 100% dochteronderneming van ABN AMRO. Wij werken met onze eigen IT-infrastructuur, systemen en processen. ABN AMRO is als enige aandeelhouder verantwoordelijk voor Franx en ondersteunt Franx.
Wat is het verschil met ABN Amro?
Franx richt zich op kleine en middelgrote bedrijven die zelf hun vreemde valuta transacties en internationale betalingen willen regelen. Als innovatieve speler bieden wij daarom een nieuw FX en betaalplatform dat inspeelt op de hedendaagse behoeften van ondernemers die zelf willen handelen en betalen via een gebruiksvriendelijk platform. Onze diensten zijn niet bedoeld voor consumenten.